maandag 11 april 2016

bezoekje oncoloog

10 maart was ik voor het laatst hier, en nu is het al maandag 11 april, de tijd vliegt.

18 maart gingen we naar Den Haag, een heerlijke kamer geboekt in Crown Plaza, voor de deur de tramhalte dus Jan kon zich vermaken in de sauna en ik kon naar Scheveningen en Den Haag.
In Scheveningen naar 'De beelden aan zee', geweldig mooi, en in Den Haag naar de Matheus Passion in de Grote Kerk, dus voor ieders wat. Heb daar zelfs nog met de dirigent gesproken en hij heeft me uitgenodigd bij een van zijn volgende uitvoeringen aanwezig te zijn, top!
In het hotel hebben we heerlijk gegeten en het ontbijt was er ook keilekker.
Overal wordt netjes rekening gehouden met het eten, het is zacht en wordt lekker speciaal en smakelijk voor Jan klaargemaakt.
Op zondag gaan we samen naar de pier, daar is een jazz-middag, lekker genieten in een luie stoel en wie kwam er langs, ja, de wensambulance met Anja van Zoggel, dat is ook toevallig!
Jan heeft afgelopen periode wel erg veel pijn gehad, veel pijn rondom de slokdarm, drukpijn, passageklachten, het is een heftige tijd.....





En dan is het 22 maart, YEAHHHH, Jan wordt 59 lentes jong !!!
Die dag doen we niets speciaals, maar op tweede Paasdag geven we voor Jan een "bijna 60-fistje" samen met een groepje vrienden en familie.






En vandaag, 11 april, naar de oncoloog, nadat vorige week bloedonderzoek en CT-scan zijn geweest/gemaakt.
Het gaat hartstikke goed met Jan, de dokter staat er zelf van te kijken hoe goed het gaat.
Hij adviseert ons dan ook heerlijk op vakantie te gaan en even helemaal niets te doen aan behandelingen.
Over drie weken is er dan eerst bloedonderzoek en daarna telefonisch contact o.a. over de uitslag van dat bloedonderzoek, en waarschijnlijk over 6 weken weer een scan en mondelinge afspraak.
Er gaat nu dus even niets gebeuren, Jan is nog aan het aansterken van de bestralingen die blijkbaar goed hun werk hebben gedaan. De uitzaaiingen zijn een beetje gegroeid maar daar hoeven we ons op dit moment geen zorgen om te maken, zolang ze geen pijn doen is het prima zo.
Toch nog even geprobeerd te vragen of er nog geopereerd kan worden..... nee, het is palliatief en niet operabel, we blijven voor de tijd welke ons samen rest voor kwaliteit gaan.
Er staan mooie dingen op stapel dit jaar, eerst Joan en Mijke die eind van deze maand gaan wonen in hun nieuwe huis wat bijna klaar is. Dan Anneke en Wouter die druk zoekende zijn naar hun droomhuis en niet te vergeten de tweeling!

Deze weken hopen we de contracten te ondertekenen voor de overname van het bedrijf van Jan.
Ook zijn er gesprekken gaande betreffende de uitvinding van Jan, dit ook n.a.v. onderstaand bericht in het Eindhovens Dagblad vorige week:


·         Vluchtplannen in grote gebouwen kunnen veel veiliger en efficiënter, vindt Jan Bekx.
Tablets die onraad kunnen ruiken
DOOR LUKAS VAN DER STORM E-MAIL: L.VDSTORM@ED.NL
SINT-OEDENRODE
Elk ziekenhuis, onderwijsgebouw of groot bedrijfspand hangt er vol mee: vluchtplannen. Jan Bekx uit Sint-Oedenrode maakt ze met zijn reclamebureau al jaren en zag dat het veiliger en efficiënter kan. Hij ontwikkelde een eigen systeem, bestaand uit een netwerk van tabletcomputers. Bekx heeft inmiddels octrooi ontvangen voor zijn vinding. Maar de tijd om het plan op de markt te brengen dringt nu zijn gezondheid ineens een onzekere factor is geworden.
Voor Bekx was het plan jarenlang een idee dat hij naast zijn normale bedrijfsvoering uitwerkte. Het ontbrak hem aan geld om het systeem echt uit te testen en in de markt te zetten. Maar de noodzaak was er tot voor kort ook niet: Bekx had de tijd.
Dat veranderde echter vorige zomer. "Ik had 's ochtends wat moeite met slikken", vertelt hij. "Dus ik ging toch maar eens naar de dokter. 'Wie eet er dan ook salade bij het ontbijt', grapte hij nog." Maar bij nadere beschouwing bleek het foute boel. Slokdarmkanker, met uitzaaiingen. Er was weinig meer aan te doen. "Het bizarre was dat ik me nog gezond voelde. Maar de vraag is wel ineens hoe veel tijd je nog hebt." En dus was er ineens de urgentie om zijn werk zo goed mogelijk onder te brengen.
Kettingreactie
Bekx haalt een paar vierkante centimeter aan elektronica uit een opberghoesje. "Kijk, dit is waar het om gaat", legt hij uit. "Dit apparaatje maakt het mogelijk dat een tablet plotselinge veranderingen in de samenstelling van de lucht kan registreren." Want dat is wat er bij veel potentiële rampspoed gebeurt. Bij brand bijvoorbeeld, maar ook bij een gaslek of bij een stijging van het gehalte aan koolmonoxide. "Als een van de tablets dat meet, waarschuwt hij de tablets eromheen. Zo gaat de alarmering als een kettingreactie het hele gebouw door. De tablets geven vervolgens automatisch een vluchtroute weer die de mensen weg houdt van de haard van het gevaar."
Neem bijvoorbeeld de aanslagen op de Twin Towers in 2001. "Daar zou het mogelijk levens hebben kunnen besparen", meent Bekx. Op de plaats waar het vliegtuig zich in de toren boorde, slaan de tablets al alarm voor ze er door de hitte mee ophouden. Op plekken die nog wél begaanbaar zijn, verschijnen pijlen die een veilige weg naar buiten weergeven. "Vanaf de bovenste verdiepingen zijn uiteindelijk mensen de brandhaard ingelopen, terwijl ze aan de andere kant van het gebouw nog naar buiten hadden gekund."
Om het systeem te laten werken, zijn wel heel veel tablets nodig. Elke twintig meter zou er een moeten staan of hangen. "Bij bijvoorbeeld het hoofdgebouw van de TU/e gaat het dan al snel om duizenden computers", erkent Bekx. "Dat klinkt prijzig, maar schijn bedriegt. Wat denk je dat al die vluchtplannen en nooduitgangborden kosten?" Daarbij speelt bijvoorbeeld mee dat een plattegrond op verschillende plaatsen in het gebouw steeds een ander plaatje oplevert. "En de tablets kun je ook op andere manieren inzetten. 99 procent van de tijd is er geen calamiteit. Dan kunnen ze bijvoorbeeld dienen als informatiescherm."
Met Bekx gaat het momenteel naar omstandigheden goed. Een tijdlang kon hij niet slikken, maar dat probleem is door bestralingen verholpen. "Van de uitzaaiingen merk ik gelukkig weinig." De verkoop van Bekx' reclamebureau is inmiddels zo goed als rond. Daardoor kan hij zich nu richten op zijn tablets die onraad ruiken. "Of ik het nog meemaak dat het systeem op de markt komt, weet ik niet. Maar ik wil in elk geval dat het idee in goede handen is."

Jan en ik gaan nu eerst maar eens ergens een plekje zoeken waar we een paar weken kunnen genieten van de zon en van elkaar, dus binnenkort zijn we er even niet ! :)

Zo gauw we nieuws hebben te melden, dan zijn we hier weer.
Hartelijke groetjes enne...........geen bericht is goed bericht !!

Jan en Ans xxx